Wandelen

In Hof van Delfland wordt samengewerkt aan en de verbetering van wandelroutes. 
 
900 kilometer langs de mooiste plekjes in de steden, langs het strand en het open groene landschap van Delfland: dat is het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. In de zomer van 2015 is de laatste hand gelegd aan het wandelroutenetwerk tussen Rotterdam, Den Haag, Hoek van Holland en Zoetermeer. Het netwerk loopt straks door 14 gemeenten en verbindt stad en land.

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. 440 nieuwe routepalen en 110 nieuwe informatiepanelen wijzen de wandelaar vanaf  medio september 2015 de weg langs de mooiste plekjes in de regio. De eerste paal van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland werd 23 april geslagen. De uitvoeringsperiode is van juni t/m augustus 2015. 

Je kunt in Zuid-Holland eindeloos ver wandelen doordat de wandelroutenetwerken op elkaar aansluiten. Vanuit Hof van Delfland kunt u verder wandelen via andere bestaande routenetwerken (Krimpenerwaard, IJsselmonde, Bollenstreek en Duin, Horst en Weide).
 
De wandelroutenetwerken in Zuid-Holland brengen in samenwerking met Wandelnet gezamenlijk een digitale routeplanner en app uit. Deze is vanaf het najaar 2015 te gebruiken. Bij de gemeenten en verschillende recreatiegelegenheden is de gratis wandelkrant beschikbaar. Deze geeft meer informatie over highlights langs het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Ook worden diverse themaroutes uitgelicht. 
 
Lees meer over het wandelroutenetwerk via Hof van Delfland.