Oplevering Tweede Ring fietspad

Aanstaande zaterdag zal het project Tweede Ring fietspad feestelijk worden opgeleverd in Bergschenhoek/Bleiswijk. De heer Jan-Willem van den Beukel, lid van het dagelijks bestuur van het recreatieschap Rottemeren en wethouder van de gemeente Lansingerland zal de openingshandeling verrichten.

Project tweede ring fietspad

In dit project is het ontwerpen en realiseren van een ontbrekende schakel van ca. 700 m. nieuwe fietsverbinding in de zogenoemde ‘2e ring’ fietspaden in het Rottemeren gebied gecombineerd met groot onderhoud aan het bestaande fietspad, dat is verbreed van 3 naar 3,5 meter. Met de aanleg van de ontbrekende schakel in de fietsverbinding kunnen snelle en langzame fietsers gescheiden van elkaar gebruik kunnen maken van de recreatieve routes en zal de veiligheid en rustbeleving van de fietsers verbeteren. 

Ikfietsbeschaafd.nl

De afgelopen periode hebben de provincie Zuid-Holland, ROV Zuid-Holland, Delta Cycling, Soigneur Agency en het recreatieschap Rottemeren geparticipeerd in de campagne ‘Ikfietsbeschaafd.nl’. Met deze campagne wordt met sportieve fietsers naar middelen gezocht om de fietsveiligheid en het fietsplezier in de provincie te vergroten. De campagne draait om gedragsregels boven op de bestaande verkeersregels om het zo prettig en veilig mogelijk te houden voor iedereen op de weg. 

Lees hier meer over het project 'Tweede Ring Fietspaden', in de Rottemeren.

2e ring fietspaden Rottemeren Landschapstafel Hof van Delfland