Vrolijke en feestelijke opening tweede ring fietspad Rottemeren

Zaterdag 29 september werd de 2e ring fietspaden in de Rotte feestelijk geopend. De heer van Beukel, db-lid van het recreatieschap Rottemeren en wethouder van de gemeente Lansingerland opent met een knip van het lint het tweede ring fietspad in Bergschenhoek/Bleiswijk, dat met 700 meter fonkelnieuw fietspad is verlengd.

Jeugdcommissies van wielerverenigingen uit het Rottemerengebied en Rotterdam trommelden hun jeugdleden op voor deze opening, zodat ook de jonge renners weten van het bestaan van de nieuwe fietsverbinding in het gebied en hier in de toekomst gebruik van gaan maken.

2e ring fietspaden Rotte Landschapstafel Hof van Delfland

Veiliger fietsen


Het bestaande fietspad parallel aan de Rottebandreef werd verbreed tot 3,5 meter. Met de aanleg van de ontbrekende schakel in de fietsverbinding kunnen snelle en langzame fietsers gescheiden van elkaar gebruik kunnen maken van de recreatieve routes. Het recreatieschap hoopt hiermee de veiligheid en rustbeleving van de fietsers te verbeteren.

Campagne Ikfietsbeschaafd.nl


Daarnaast was er aandacht voor de campagne ‘Ik fiets beschaafd’, een initiatief van Wielervereniging Delta Cycling, provincie Zuid-Holland en ROV, een uitvoeringsorganisatie van de provincie en de metropoolregio Rotterdam Den Haag. 
Delta Cycling wil fietsen stimuleren in Rotterdam en daarbuiten. De vereniging heeft 10 gedragsregels opgesteld bovenop de bestaande verkeersregels waarmee recreatieve wielrenners hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Daarnaast is de vereniging samen met het recreatieschap Rottemeren in gesprek gegaan met allerlei soorten gebruikers van het Rottegebied. Dit komt allemaal samen op de website; ikfietsbeschaafd.nl. 

Landschapstafel Hof van Delfland

De aanleg van de verbinding wordt mede gefinancierd door de Landschapstafel Hof van Delfland. Lees hier meer over het project

Foto: Stephan Tellier