Bijenexpositie in duurzaamheidscentrum de Papaver

Bijen zijn erg belangrijk voor de natuur en de mens. Zonder bijen kunnen we niet leven. Ze leven van stuifmeel en nectar van planten en zijn onmisbaar voor de bestuiving en daardoor ook onmisbaar voor de groei van een groot deel van ons voedsel. Duurzaamheidscentrum de Papaver in Delft heeft een interactieve expo over de ruim 350 soorten wilde bijen die in Nederland voorkomen. 

In deze expo kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. Alles is prachtig vormgegeven met veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes.

Expositie

Vanaf 2 augustus is de expo gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van De Papaver. De expo is bedoeld voor alle leeftijden! In het voorjaar van 2021 wordt deze tentoonstelling uitgebreid met nog meer informatie, weetjes en spellen over honingbijen en het houden van honingbijen.

Bekijk de website van duurzaamheidscentrum De Papaver voor openingstijden van de expo.

In de Papaver wordt veel aandacht besteed aan natuurmaatregelen zoals in de de kruidentuin en permacultuurtuin. Lees hier wat er nog meer wordt gedaan in het Buytenhout.  

Duurzaamheidscentrum de Papaver