Paradijsvogels op het Rotterdamse Platteland

De jaarlijkse Midden-Delfland dag gaat dit jaar helaas niet door. Daarom blikken wij terug op het pronkstuk van de dag in 2018: Het concert van Ntjam Rosie en Natuurmonumenten genaamd paradijsvogels.

Terugblik & video: concert ‘Paradijsvogels’ in de Rotterdamse Laurenskerk

De vogels van het Rotterdamse platteland vormden de inspiratie voor het concert Paradijsvogels, dat op zaterdagavond 16 juni 2018 in de Laurenskerk te Rotterdam plaatsvond. Het concert is voortgekomen uit een nieuwe samenwerking tussen het Laurens Collegium Rotterdam, zangeres Ntjam Rosie en Natuurmonumenten.

Ntjam Rosie Landschapstafel Hof van Delfland

Muziek & natuur
Het Laurens Collegium Rotterdam, één van de beste koren van Nederland, bracht met Paradijsvogels een avondvullend programma met uiteenlopende klassieke koormuziek, gewijd aan de wereld van de vogels. Tijdens het concert waren filmbeelden te zien van de vogelrijkdom in bestaande en nieuwe gebieden van Natuurmonumenten bij Rotterdam. Speciale gast was de bekende Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie.

Natuurmonumenten Landschapstafel Hof van Delfland

Gedeelde liefde
Een gedeelde liefde voor muziek, voor vogels en voor de stad bracht zangeres Ntjam Rosie, klassiek koordirigent Wiecher Mandemaker en stadsboswachter Maurice Kruk van Natuurmonumenten samen. Dirigent Mandemaker van het Laurens Collegium Rotterdam is in zijn vrije tijd fervent vogelaar in de gebieden van Natuurmonumenten bij de stad. Boswachter Maurice beheert die natuurgebieden, en zoekt in zijn vrije tijd juist de binnenstad op om stadsvogels te bestuderen. Zangeres Ntjam Rosie is opgegroeid in de wildernis van Kameroen, woont en werkt nu in ‘urban jungle’ Rotterdam, maar keert altijd weer terug naar de natuur voor rust en inspiratie. 

Mandemaker Landschapstafel Hof van Delfland

Samen brachten het topkoor, de boswachters en de popzangeres een innovatief programma over de schoonheid van vogels, waarin hun verschillende werelden elkaar ontmoeten.

Speciaal lied: Love of my life (birds of paradise)
Het concert werd afgesloten met een lied van de urban zangeres, ondersteund door het koor en dirigent Wiecher op de piano. Ntjam Rosie maakte dit lied Love of my life (birds of paradise) speciaal voor dit concert.

Paradijsvogels Landschapstafel Hof van Delfland

In deze video zie je een fragment van het optreden!

Met fotografie van: Rene Koster, Martin van Lokven, Ed Zijp, Jan Hordijk, Gillis van Oeveren, Paul Cools, Gerhard Kornelis, Barry Marré, Marcel Broek, Jan Hordijk, Maarten van der Ven, Paul Cools en Teun Veldman

Bob Hartog Landschapstafel Hof van Delfland